Wszędzie wszechobecny pęd. Czasem i ja tak pędzę. Jasne, chciałabym, żeby to było tylko czasem. Pędzę, też tak macie? Brakuje mi czasu na wszystko (no dobra – nie na wszystko). A już na pewno na codzienne posiłki do pracy. Staram się na bieżąco wrzucać na instagramowy profil wszystkie przygotowane przeze mnie propozycje na drugie śniadanie i lunch. Czasem mam jednak więcej szczęścia (niż rozumu :)) i obok leży aparat a na blacie kuchennym jest nawet względnie czysto i mogę na szybko cyknąć fotkę, bez zbędnych ceregieli czy luksusowych dodatków, rekwizytów i tak dalej. Później na szybko ją obrobić i jeszcze na szybko napisać dla was ten post. Naprawdę na szybko, bo kochani, wiosna jest, idę na spacer :)
Dlatego proszę bierzcie, częstujcie się i czerpcie wszyscy :) gdyby wam było mało, klikajcie tutaj po inne przepisy na Lunch Boxy :)
Lista składników
- 2 garście miksu sałat lub sałaty lodowej
- 1/3 papryki czerwonej
- 1/3 kostki sera Feta
- 10 pomidorków koktajlowych
- 2 ogórki małosolne
- oliwa z oliwek lub sos jogurtowy (jogurt naturalny wymieszany z musztardą)
Krok 1
Warzywa myję i kroję: ogórka i paprykę w kostkę a pomidorki koktajlowe na połówki.
Krok 2
Ser feta również kroję w drobną kostkę. Wystarczy nóż posmarować lekko olejem, żeby ułatwić sobie to zadanie.
Krok 3
Do pojemnika na Lunch Box wkładam sałatę a do drugiej części warzywa.
Krok 4
Jeśli zamiast oliwy chcę użyć sosu, mieszam jogurt naturalny z musztardą. Nie używam już żadnych przypraw ani soli, gdyż Feta jest wystarczająco słona.
Krok 5
W pracy wszystkie składniki przekładam na talerz i polewam oliwą lub sosem. Oczywiście sałatkę można przygotować w pojemniku z jedną komorą lub podać bezpośrednio na talerzu. Będzie idealna na szybką kolację a dodając do niej kawałek podsmażonej piersi z kurczaka możemy przygotować pełnowartościowy obiad.
Smacznego!
Jeśli wam się podoba, zostawcie komentarz :) Jeśli nie podoba, też napiszcie :) Będę się cieszyć, jak dziecko :) Obiecuję!
Podoba, podoba ;)