Brownie z dyni skradło moje serce i doczekało się swojego odcinka na YT :) Jeśli jeszcze tam ze mną nie jesteście, zapraszam do subskrypcji. Jako, że mamy sezon na dynię, możecie zajrzeć jeszcze do przepisu na dyniowe naleśniki, dyniowe pancakes, placuszki z dyni bez glutenu oraz wiele innych przepisów z dynią, które znajdziecie tutaj.
Brownie z dyni
Zakochacie się w tym przepisie, to pewne. Brownie z dyni jest najlepsze na drugi dzień, ale ciężko to sprawdzić, chyba, że upieczecie od razu trzy blaszki :)
Przepis jest na małą keksówkę.
- 1/2 szklanki przecieru z dyni/pulpy z dyni
- 1/2 szklanki masła orzechowego (dowolnego)
- 1/4 szklanki kakao
- 3 łyżki brązowego cukru
- 2 łyżki miodu (nie gryczanego, bo ciasto będzie gorzkie)
- 1 jajko
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- łyżka domowej przyprawy Pumpkin Space albo cynamonu
Przecier z dyni możecie zrobić jako pulpę z wyciskarki, albo przygotować w tradycyjny sposób, poprzez ugotowanie, albo upieczenie dyni. Na ścisłość możecie użyć musu ze słoiczka dla dzieci :) Nadal działa dla Was kod zniżkowy na wyciskarki 4Swiss.
na hasło MAMAGERKASOK
-100 ZŁ NA ZAKUP wyciskarki 4Swiss Geneve 101
W 12 bajecznych kolorach
Wszelkie dane techniczne i link do zakupu w promocji znajdziecie
TUTAJ!!!!!
Pulpę z dyni, jajko i masło orzechowe wymieszać łyżką do połączenia się składników. Dodać cukier, miód, proszek, kakao i przyprawę i ponownie wymieszać. Małą keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia i przelać do niej ciasto. Piec w temp 180 stopni przez min 40 minut. Jeśli nie lubicie mokrego brownie, zmniejszcie temp na 170 stopni i pieczcie jeszcze kilka minut. Ciasto można polać czekoladą i posypać pistacjami. Gwarantuję Wam, że będziecie zachwyceni :)
Do masy możecie dodać bakalie, albo same orzechy, żurawinę. Ogranicza Was tylko Wasza wyobraźnia. Musicie też wiedzieć, że jeśli użyjecie pulpy z wyciskarki ciasto będzie gęste, a jeśli musu ze słoiczka, będzie bardziej lejące. To nic. Obie wersje są ok, choć delikatnie mogą się różnić finalnie konsystencją upieczonego ciasta.
Smacznego!!!