mamagerka.pl – inspirujący blog parentingowy
  • Lifestory
    • Parenting
    • Książki
    • Lista Przeżyć
    • Wnętrza
    • Uroda
    • DIY
    • Testy
      • Samochody
      • Sprzęty
  • Kuchnia
    • Śniadanie
    • Obiad
    • Kolacja
    • Lunchboxy
    • Gotowe jadłospisy
    • Przekąski
    • Słodkości
    • Bez glutenu
    • Post Dąbrowskiej
    • Fit
  • Podróże
    • Restauracje
    • Łódź i okolice
    • Polska dla dzieci
    • Hotele
    • Organizacja podróży
    • Góry
    • Chorwacja
    • Włochy
    • Austria
  • Współpraca
  • Sklep
    • Ebook “Prosta Kuchnia” + VIDEO + bonusowy film!
mamagerka.pl – inspirujący blog parentingowy
mamagerka.pl – inspirujący blog parentingowy
  • Lifestory
    • Parenting
    • Książki
    • Lista Przeżyć
    • Wnętrza
    • Uroda
    • DIY
    • Testy
      • Samochody
      • Sprzęty
  • Kuchnia
    • Śniadanie
    • Obiad
    • Kolacja
    • Lunchboxy
    • Gotowe jadłospisy
    • Przekąski
    • Słodkości
    • Bez glutenu
    • Post Dąbrowskiej
    • Fit
  • Podróże
    • Restauracje
    • Łódź i okolice
    • Polska dla dzieci
    • Hotele
    • Organizacja podróży
    • Góry
    • Chorwacja
    • Włochy
    • Austria
  • Współpraca
  • Sklep
    • Ebook “Prosta Kuchnia” + VIDEO + bonusowy film!
0
  • Bez kategorii

Zupa koperkowa, dietetyczna

  • 13 stycznia 2015
  • 11 komentarzy
  • 1 minuta
Total
1
Shares
1
0
0
0
0
0

Lekka i delikatna. Taką ją uwielbiam. Taką ją pamiętam. Ulubiona zupa mojego dzieciństwa. Koperek może być świeży lub mrożony. Suszony zdecydowanie odpada. Natomiast dodatek jajka uszlachetnia zupę i pasuje wyśmienicie. Bardzo lubię podawać zupę z tostami francuskimi, czyli chlebem opiekanym w jajku.

 

Podstawą zupy jest domowy bulion, który staram się mieć zawsze mrożony. Jeśli jednak nie macie bulionu, ugotujcie 2 marchewki i 1 opiekaną cebulę w 1,5 l wody. Gdy marchew będzie prawie miękka postępujcie dalej jak w filmie.

 

 

Lista składników

na 2 l zupy

  • 1,5 l bulionu (najlepiej domowego, albo wody)
  • 2 marchewki z bulionu
  • 4 duże ziemniaki
  • 2 albo 3 łyżki siekanego koperku
  • 1 jajko i 1 łyżka wody
  • ok 100 g śmietany 12%

 

Krok 1

Bulion podgrzewam a w tym czasie ziemniaki obieram i kroję w kostkę. Wrzucam do bulionu i gotuję do miękkości, ok 20 min.

 

Krok 2

Marchewkę z bulionu kroję w kostkę i dodaję do zupy. Koperek siekam i wrzucam do garnka. Przykrywam i chwilę gotuję.

 

Krok 3

Jajko roztrzepuje z łyżką wody w małej miseczce i wlewam do zupy bardzo wolnym strumieniem.

 

Krok4

Do śmietany wlewam odrobinę zupy, mieszam i wlewam do garnka. Jeśli podstawą zupy nie był dobrze doprawiony bulion, teraz warto zupę doprawić solą oraz pieprzem.

 

_MG_2807

Smacznego!

 

 

Total
1
Shares
Share 1
Tweet 0
Pin it 0
Share 0
Share 0
Share 0
Coś podobnego?
  • bulion
  • co na obiad
  • dietetyczna zupa
  • dietetyczna zupa koperkowa
  • fit
  • jak zrobić zupę koperkową
  • jaka zupa na obiad
  • koperkowa
  • koperkowa ze śmietaną
  • szybka zupa
  • szybki obiad
  • wiosenna zupa
  • zupa fit
  • zupa koperkowa
  • zupa koperkowa film
  • zupa na bulionie
  • zupa na dwa dni
  • zupa z jajkiem
  • zupa z koperkiem
Poprzedni wpis
  • Bez kategorii

Zaczynamy – Czterodniowy detox – jadłospis i opis

  • 12 stycznia 2015
Czytaj
Następny wpis
  • Bez kategorii

Łazanki wg przepisu mojej mamy

  • 14 stycznia 2015
Czytaj
Subscribe
Login
Powiadom o
guest
guest
11 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
wpdiscuz   wpDiscuz
SKLEP #gotujzmamagerka
  • Warsztaty "Poranki Uważności" 399,00 zł
  • Wielki pakiet 4 e-booków
    Oceniono 1.00 na 5
    238,00 zł
  • Naszyjnik "Zostań przy sobie" POZŁACANY DUŻY
    Oceniono 1.00 na 5
    179,00 zł
mamagerka.pl – inspirujący blog parentingowy
Inspirujący blog dla zorganizowanych i świadomych rodziców

wpisz to czego szukasz i naciśnij ENTER

wpDiscuz
 

Loading Comments...