Planowałam dodać dzisiaj inny przepis, ale mój sprzęt odmówił posłuszeństwa. Szkoda, że zdjęcia wyparowały, bo naprawdę się przy nich napracowałam. Jest jednak plus całej tej sytuacji, bo danie, które nadal chcę dla was opublikować, jest bardzo, ale to bardzo pyszne a ja będę “musiała” zrobić je ponownie, żeby pstryknąć kilka zdjęć. Żeby jednak nie pozostawić luki w cyklu weekendowych śniadań, opublikuję dla was przepis na Jajka sadzone w chlebowych miseczkach, który na YouTube zagościł rok temu, ale do tej pory nie został tutaj opublikowany. Jeśli jeszcze nie znacie kanału, tutaj możecie go subskrybować. Z góry dziękuję :)
Lista składników
- 4 kromki chleba tostowego
- 4 kawałki wędliny (najlepiej okrągłej)
- 4 jajka
- masło do smarowania
- sól, pieprz do smaku
Krok 1
Kromki chleba tostowego rozwałkowuję wałkiem na cienko. Smaruję masłem i wkładam do miseczki ceramicznej.
Krok 2
Do środka wkładam plasterek wędliny i wbijam do środka jajko.
Krok 3
Jajka zapiekam od 20 do 30 minut w temperaturze 180 stopni (w zależności od wielkości foremek).
Krok 4
Po upieczeniu wyjmuję miseczki chlebowe. Dopiero teraz jajka posypuję solą i pieprzem.
Tak przygotowane miseczki są idealne jako dodatek do zup czy sałatek.
Wow :-).super przepis :)
wygląda fantastycznie :-) Muszę zrobić!