Uwielbiam surówki. Właściwie nie wyobrażam sobie bez nich obiadu. Zazwyczaj są to proste połączenia składników. Tak, aby przygotowanie zajęło dosłownie kilka chwil.
Dzisiaj podałam surówkę do kotlecików ziemniaczano-rybnych.
Przepis nie zawiera filmu, ale jestem pewna, że nie będzie wam on potrzebny. Zamiast majonezu możecie dodać odrobinę musztardy i jogurtu naturalnego.
Lista składników
- 2 marchewki
- 1/4 selera (ok 60g)
- 10 cm zielonej części pora (50 g)
- 1 łyżeczka majonezu
- sól, pieprz do smaku
Krok 1
Warzywa myję i osuszam.
Krok 2
Marchewkę i seler trę na tarce o grubych oczkach. Por kroję w drobne paseczki.
Krok 3
Mieszam wszystko dokładnie w jednej misce i dodaję majonez. Najpierw jedną łyżeczkę i dokładnie wcieram go w warzywa. Nie powinno być go zbyt dużo. Powinien tylko delikatnie oblepić warzywa. Jeśli jest potrzeba, dodaję kolejną łyżeczkę.
Krok 4
Doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Smacznego!