Bez glutenuFitKolacjaKuchniaPost Dąbrowskiej

Post Dąbrowskiej – PRZEPISY – Sałatka z brokuła, kalafiora i kiszonego ogórka

Genialna w swojej prostocie sałatka z brokuła, kalafiora i kiszonego ogórka ze szczypiorkiem , która na stałe wejdzie do naszego menu. Możecie ją sobie dowolnie modyfikować, dodając dozwolone warzywa, jednak gwarantuję Wam, że posmakuje Wam bardzo nawet w tej “podstawowej wersji”.

Post Dąbrowskiej - sałatka z brokuła, kalafiora i kiszonego ogórka

Post Dąbrowskiej – sałatka z brokuła, kalafiora i kiszonego ogórka

Post Dąbrowskiej PRZEPISY#5

Sałatka z brokuła, kalafiora i kiszonego ogórka

  • kilka maleńkich różyczek odkrojonych z brokuła
  • kilka maleńkich różyczek odkrojonych z kalafiora
  • 2 ogórki kiszone
  • szczypiorek
  • sok z wody po kiszonych ogórkach
  • sól, pieprz

Krok 1

Odkrojone wcześniej różyczki brokuła (robiąc zupę z brokuła) gotuję w osolonej wodzie. Wyławiam i natychmiast przepłukuję zimną wodą, aby brokuł pozostał ładnie zielony.

Krok 2

W tej samej wodzie gotuję kilka różyczek kalafiora. Odcedzam. 2 kiszone ogórki kroję w kostkę i wrzucam do miski. Dodaję brokuły, kalafior i mieszam. Polewam wodą z kiszonych ogórków, posypuję szczypiorkiem i doprawiam solą oraz pieprzem.

Udostępnij: